Hobbijaim
Home 
Bemutatkozás 
Hobbijaim 
Fotoalbum 
Kedvenc linkjeim 
Kapcsolat 
Lépj be! 

 

 

Kerékpártúrázás.

Kb. 18 éve kezdtem el túrázni. Magyarországon több, mint 33 500 km-t bringáztam, külföldön kb. 10 500 km-t.

Senki ne riadjon vissza a számoktól, ez valójában nem sok. Csak azok számára sok, akik nem kerékpároznak rendszeresen. Mások egy nagy Nyugat-Európai túrán tekernek 10000 km-t!! Egyetlen túrán!!!

Aki szeretne hozzám vagy hozzánk csatlakozni, annak már itt az elején elárulom a legfontosabb tudnivalókat a túrákról.

 

 

 

A több napos túrák 2-3 napostól akár a 8-10 naposig terjednek, illetve a 14-15 napos külföldi túrákig.

Csomagos túrák, de lehetnek sátrazás nélküliek is, amikor a hálózsák, matrac, sátor és főzőkészletek otthon maradhatnak, mert a szállás diákotthonban, kulcsos- házban, kemping-faházban, kollégiumban, vendégfoga- dóban, túristaházban lesz. Az igaziak azonban mégis- csak a sátras túrák. A túrák lehetnek csillagtúrák, - amikor egy-egy szálláshelyen 2-3 napot is maradunk és onnan járjuk be a környéket, (amíg odébb nem állunk egy másik "főhadiszállást" keresni)- , és vándortúrák is, amikor minden nap tovább megyünk, egy-egy pihenő- napot vagy esőnapot tartva. Ilyenkor a napi távok 40-60 km közöttiek szoktak lenni, de sík, vagy enyhén lejtős terepen (mint amilyen pl. a Duna- vagy a Mura- vagy a Dráva völgye) ez akár 60-80 km is lehet. Az éjsza- kákat általában mindig valamilyen kultúrált környezet- ben szoktuk eltölteni. De ha feltétlen szükséges, mert úgy adódik, akkor a "vadkempingezéstől" sem riadunk vissza. Tehát látható, hogy nincs szükség hatalmas erőfeszítésekre, mazohista hajlamra, mind inkább rendszerességre.


IRÁS-IRODALOM

 

Az irogatást valamikor tizenéves koromban kezdtem különböző sztorik írásával. Ezeket időnként felolvastam és sajnos tetszettek másoknak is. Azért sajnos, mert ettől kezdve nem tudtam abbahagyni. Akkoriban még 2 nap alatt megírtam egy 200 oldalast, ma már inkább 200 nap alatt egy 2 oldalast.

Ezekből az írásokból válogattam össze néhányat, amelyet majd a megfelelő menüpont alatt bemutatok, mint pl. egyperceseket, glosszákat. Nem kell izgulni, túl sok nem lesz, mert akkor senki nem veszi majd meg a könyvem.... És közzéteszek néhány más-, ismert vagy ismeretlen szerző által írt "gyöngyszemet" is, amelyek annyira tetszenek, hogy akár én is írhattam volna  őket....

 

[Home][Bringatúrázás][Írás-Irodalom][Viccek]

Copyright(c) 2004 rudy & rudy Company. All rights reserved.